Hans VII nieuwe Prins!

Onze nieuwste prins heet Hans Strijbosch, zoon van Maria en Ton Strijbosch. Hans is al bijna 19 jaar samen met zijn Martijn en heeft ook nog een oudere zus Ingrid. Hij is peetoom van zijn nichtje Sarah.

Hij woont in een van de mooiste -en misschien wel de langste straten in de dorpskern van Asten; namelijk de Albert van Cuijkstraat. Daar zit ie mooi weggestopt in een van die doodlopende straatjes waar je eigenlijk nooit komt. Met de Heesakkerweg grenzend aan onze achtertuin zitten ze daar mooi te wonen in hun bungalow die de bijnaam “Villa Rose” draagt. Bovendien is het hele huis onlangs vanaf de grond gerenoveerd dus ze hebben het daar nu helemaal perfect naar hun zin.

In het dagelijks leven werkt Hans voor Philips. Daar is hij onderdeel van de afdeling Global Trade Compliance. Voor de mensen die al die termen helemaal niets zeggen; hij houdt zich bezig met handelsregelgeving. Onderdelen van deze afdeling zijn onder andere douane, export control en supply chain Security. Van die onderwerpen weet ie allemaal wel wat vanaf, maar waar onze nieuwe prins zich mee bezig houdt, is het vervoer van gevaarlijke stoffen. Hij bepaalt wereldwijd voor Philips het beleid en ziet erop toe dat alle onderdelen van Philips zich aan de (lokale) regelgeving houden.

Naast werken houdt onze hoogheid zich bezig met heel veel andere zaken. Zo is hij ben trouw lid van korfbalvereniging Klimop waar hij al ongeveer 35 jaar actief lid is. Daarnaast staat ie ook graag op de golfbaan, al ontbreekt het hem vaak de tijd hiervoor.
Bij goed weer kun je onze prins op woensdagavond op de Dijkstraat richting Lierop zien lopen op weg naar de repetities van theaterkoor Easy and Free waar hij met veel plezier en passie oefent voor de 2-jaarlijkse optredens van het theaterkoor waar hij inmiddels ook alweer bijna 13 jaar zingt. Zingen doet hij trouwens sowieso heel graag, zoals jullie hebben kunnen merken in de afgelopen jaren bij diverse optredens zoals bijvoorbeeld Effkes veurpruuve, de Toppers, DrumXplosion en Magisch Mierlo.

En dan is Hans nog in meer of mindere mate betrokken bij allerlei verschillende evenmenten in en om Asten. Zo is hij al 14 jaar betrokken bij de organisatie van Spel Zonder Grenzen, “het mooiste sportevenement van Asten” volgens onze prins! Sinds ongeveer 10 jaar vervult hij daar de taak van secretaris. Daarnaast is onze prins ook al 18 jaar te vinden bij de Brabantse Dag waar hij samen met anderen de optocht begeleid en de muziekkorpsen ontvangt. Sinds 2 jaar hebben ze Hans ook bij SISA (Stichting Intocht Sinterklaas Asten) weten te vinden en probeert hij de goedheiligman zo goed mogelijk te ondersteunen.

Naast dat alles -als er nog ergens tijd is- vind Hans het heerlijk om samen met zijn Martijn voor vrienden te koken. Ze zitten dan ook in verschillende kookclubjes waar ze regelmatig gezellig de hele avond tafelen onder het genot van een lekker wijntje (bij elke gang 😊).

Namens de prins willen we nog vermelden dat hij gruwelijk dankbaar is voor het gestelde vertrouwen in zo’n belangrijke en hoge functie. Hij heeft er ongelofelijk veel zin in en hoopt dat hij vele van jullie mag treffen en spreken in hopelijk een van de mooiste carnavals ooit!

Alaaf!