Joost 1: 59e prins van de Klot

Hil Gruts presenteren wij u de nieuwe prins van Klotland, Prins Joost I

Joost van Bussel is 29 jaar oud en woont sinds 1,5 jaar samen met zijn vriendin Brigitte. Geboren in Helmond, opgegroeid aan het Koningsplein (boven de bloemenwinkel van vader en moeder) en de Heerbaan is hij nu neergestreken aan de Vlas, in de wijk Loverbosch.

Joost is een zoon van Jan en Ria van Bussel en heeft twee jongere broers, Tijs en Jannes. Vader Jan is ook wel bekend als Aauw Prins Jan IV uit 1999. Hiermee is Joost de tweede prins in de Klot historie die in de voetsporen van zijn vader treed.

In het dagelijks leven is Joost Manufacturing Engineer bij AAE, een hightech machinefabrikant in Helmond. Dit is een technische functie waarbij hij verantwoordelijk is voor het opzetten van productieprocessen van complexe modules en machinedelen.

Joost speelt sinds 7 jaar Alt Saxofoon bij de Asteiner Bloaskapel, een club die onmisbaar is bij het Klotlands carnaval. Het saxofoonspelen heeft hij geleerd en doet hij nog steeds bij Harmonie St. Cecilia, de vereniging die dit jaar haar 125 jarig jubileum viert. Door de ABK repetities op zondagochtend heeft Joost 7 jaar geleden zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen, maar om toch betrokken te blijven bij NWC draagt hij sindsdien zijn steentje bij in het seniorenbestuur van die club.

Lowlands, Rock Werchter, Paaspop en Sziget zijn een kleine greep uit de festivals en concerten waaraan Joost zijn vrije tijd besteed. De favoriet is rock muziek, maar van hoempa tot drum ´n bass, overal wordt een feestje van gemaakt.

Verder stapt Joost graag op de mountainbike of racefiets en drinkt hij vaak een pilske in de kroeg met zijn vrienden. Een schôn club die hij grotendeels heeft leren kennen bij NWC en die zich ieder jaar vol overgave in het Astens carnaval stort.

Joost:
“Ik ben gruwelijk gruts voorop te mogen gaan als de 59e prins van Klotland. Samen met ons Brigitte, mijn vrienden en familie, de Asteiner Bloaskapel , Klotters en Klottinnen en heel carnavalsvierend Asten gaan we er een schitterend feest van maken. “