Jorn 1 bedankt !

Hoewel de regeerperiode van Prins Jorn 1 nog voortduurt tot aan het eind van de laatste zittingsavond hier een woordje van onze Hoogheid, terugkijkend op afgelopen carnaval:

 

Carnaval 2018, 5 dagen om nooit te vergeten, een maand om nooit te vergeten.
De zondag van het Prinsenbal, de familie uitgenodigd voor een ‘nieuwjaarsbrunch’. Eindelijk kon het hoge woord er uit: Lars mocht het grote nieuws brengen. Het programma in de Klepel liep uit, thuis wachtten we af in spanning. Eindelijk het verlossende appje van Vorst Roland: rij maar aan. Met een omweg naar De Klepel, zodat we niet voor de ingang langs zouden rijden. Ongezien proberen binnen te sluipen. Ceremoniemeester Frank staat ons op te wachten en ziet de nieuwe prins als aller eerste, “de zaal staat bomvol” zegt ie nog. Omkleden, doei zeggen en de keest in. Het grote moment: de tune, door de spleet in de keest zie je de kinderen op de rand van het podium zitten, gezichten verderop zijn bijna niet te herkennen, de spanning in de zaal is merkbaar, het gonst, gejuich bij Romeo, aftellen en in een sierlijke, vloeiende, bijna Bergkampiaanse beweging de keest uit. Maanden geheimhouding zijn ten einde: eindelijk Prins Jorn 1.

Het kan beginnen: een maand carnaval in Klotland. Via het jeugdprinsenbal, de r’Ommelpotters, Den Dissel, De Lisse, De Vrujters, Efkes Veurpruuve, de Burgemeester, In De Gloria, Smakeloos, het Bavariacafé, Middagje Klot, De Plekkers, Amalia, de ziekenhuizen, de basisscholen, het Varendonck College en het Lerarenbal was het dan eindelijk zo ver: carnaval 2018 kan beginnen! Overal waar we gingen was Marian Douven bij om te zorgen voor de foto’s. Marian daarvoor hartelijk dank!

Met zo’n druk en heul plezierig programma kom je nergens zonder goeie oppas voor onze Lars: ons moeder, Matthijs, Albert, Hanny, Roy, Susanne maar ook Yvon en Jorg gruwelijk bedankt voor alle avonden en middagen zorg en kinderopvang. Dankzij jullie hebben Dees en ik een zorgeloze carnaval gehad.

Carnavalszaterdag, via het bomvolle familiebal naar de carnavalsviering. In Asten door Pastoor Pieter Scheepers ingevuld als een soort kerkelijke Zondag met Lubach slash tonproatavond slash aflevering van de Luizenmoeder. ‘s Middags op het familiebal hadden we al ervaren hoe naakt De Klot zich voelt als de Asteiner Bloaskapel er niet bij is. Daarom wil ik de Asteiner Bloaskapel gruwelijk bedanken voor alle gezelligheid, schône muziek en lollies. Zonder jullie zou t maar een naakte carnaval geweest zijn. We sloten de zaterdag af met meezingen bij het Toppers-concert van muziekvereniging Jong Nederland om nog af te zakken bij de residentie.

Zondag’s vroeg uit de veren en bij je eigen huis opgehaald worden door zowel de Harmonie als de Asteiner Bloaskapel. Beter gaat het niet worden. Meestal moet ik het op carnavalszondag doen met Mark Snijders op z’n stapfiets mi n halve krentenbol in z’n bakkes. De sleuteloverdracht hield het nog net droog, maar hierna viel het resterende programma helaas midden in de hagelbui. Gauw naar binnen voor de Happening, een warme kop koffie en een paar hartverwarmende speeches en het Reundje Klot kan beginnen. Bij de jurywagen werden een paar raadsleden meteen als lijdend voorwerp gebruikt. De Raad van 11 van De Klot is een geoliede machine, sfeerbeheer van het zuiverste soort, geef ze vier seconden hoempapa en de neuzen staan dezelfde kant op: fist! Maar…er is ook een Raad van 11-app waar de Prins aan toegevoegd wordt na het Prinsenbal. Deze app is een verzameling nonsens en flauwekul waarbij je elk weekend denkt dat de bodem is bereikt. Van de 200 berichten is er zeker één functioneel. Beste Raad, bedankt voor alle gezelligheid de afgelopen maand, zonder jullie was ik ôk maar een raar eenzaam mannetje met een steek en drie veren. En speciale dank natuurlijk aan Hans Douven, die na 35 jaar Raad van 11 afscheid neemt!
Het Reundje Klot ging verder en zoals elk jaar ging t weer schôn. Zo schôn zelfs dat bestuurslid Els kippenvel kreeg bij het Wapen van Asten omdat het zo gezellig was.
Eten In de Gloria waar Frans en Mirjam Ockers twee dagen fantastisch voor ons gezorgd hebben. Werken aan de stappenteller bij de jeugd op het Stuiterbal en via de Pesos naar de residentie.

Maandagochtend begon vroeg. In een pauselijke auto werden we opgehaald om te gaan ontbijten met De Bolhoeden. Alle Bolhoeden en hun gezinnen zitten daar, daags na Reundje Klot, alsof er niks gebeurd is, ‘s ochtends om half 9 aan de eikes bij het Wapen. We werden vorstelijk onthaald en kregen een mooi cadeau. Daarvoor, maar ook voor alle gezelligheid tijdens alle activiteiten, gruwelijk veel dank aan de altijd aanwezige Bolhoeden.
Snel terug naar huis waar we opgehaald werden in een, zo mogelijk, nog mooiere, prinselijke wagen. De Prins zelf kon hier van de gelegenheid gebruik maken om even bij te komen van de eikes maar voor de vrouw van de Prins zit dat er niet in. Altijd zorgen voor de planning rond onze Lars, zorgen dat we alle spullen hebben, alvast aan morgen denken terwijl de Prins juist aan gisteren denkt, alvast opstaan zodat hij nog even kan blijven liggen. Of zoals de grote poëet Nielson ooit zo treffend zei: “ik heb een superwoman bij me!”. Onze Dees heeft er voor gezorgd dat het de afgelopen maanden allemaal op rolletjes liep en dat alles kon wijken om te ‘heersen over Klotland’. Papendonk 1 heet vanaf nu met recht de ‘Desiedentie’. Deeske bedankt!
De Prinsenreceptie, een aaneenschakeling van hoogtepunten, geweldige optredens van BV d’n Turfhoek, collega’s, familie, Leefbaar Asten, Spel Zonder Grenzen, KV Klimop (die niet alleen met meer dan 100 man op de receptie aanwezig waren maar ook met een grote groep jeugd aan de optocht hebben meegedaan, chapeau, chapeau, Klimop heeft zichzelf van z’n allerbeste kant laten zien). Verder waren op de receptie: Lekker&Lekker, Smakeloos maar natuurlijk ook de vriendengroep CV d’n Blikhers. Een maand lang hebben ze overal voorop gelopen en zijn ze overal bij geweest. Kosten noch moeite zijn gespaard. Zelfs een bezoek aan Heeswijk-Dinther om Theo Lucius op te sporen was niet te veel gevraagd. Een grandioze opkomst en een geweldig liedje tijdens de receptie zorgde ervoor dat heel Asten zong: ‘met Lars en Dees wordt het één groot feest’. En nog een paar andere zinnekes… Heel Asten was zich ineens bewust van ‘d’n blikhers’ die ze op carnavalsmaandag voelden of dachten te voelen. Graag geziene gasten in elk café. Zelfs De Plekkers probeerde ze te annexeren. Ambassadeurs van jeugdprins Piet. Blikhersers en Blikherserinnekes, bedankt voor een onvergetelijke carnaval!
Met haastige spoed, onder prachtige weersomstandigheden, invoegen bij d’n optocht en hierna ‘evalueren’ in de kelder van De Klepel, de prijsuitreiking en nog een paar café’s langs.

Dinsdagochtend, d’Aauw Prinsen komen het linie-ijzer bij ons thuis ophalen, eigenlijk hebben ze het linie-ijzer dus al veroverd na één kop koffie en is die Stunt er dus vooral om de nieuwe Aauw Prins te ontgroenen. Ik heb geleerd dat ik komend jaar op carnavalsmaandag op tijd in bed kruip. De buurt laat zich weer van z’n beste kant zien. Na de huisversiering en de geweldige opkomst op de receptie verdedigen ze nu met veel jeugd en een onverschrokken Huub het linie-ijzer. Prins Thomas 1 had niks in te brengen tegen Huub en hoe hij uiteindelijk het linie-ijzer heeft veroverd mag voor iedereen een raadsel zijn. BV d’n Turfhoek was de morele winnaar en wij willen heel de buurt geweldig bedanken voor alle inzet deze carnaval.
Na even aan de klink gerammeld te hebben bij De Kantine werd het pas echt gezellig bij Markt8. De ene na de andere gemiddelde of matige zanger betrad de trap voor een nummertje vermaak. Zo ook mijn linker- en rechterhand deze carnaval. Vorst Roland en Ceremoniemeester Frank. Roland, bedankt voor alle begeleiding en advies, voor, tijdens en na de carnaval. Rian, bedankt voor alle steun, hulp met onze Lars, taxiservice, pendeldienst en bescherming van m’n veren. Frank, bedankt voor al het regelwerk, advies en de mooie woorden tijdens de haringavond.
Door naar het Aauw Prinsenorkest, vermaak met een hoofdletter V en een kolkende zaal Klotters. d’Aauw Prinsen hadden de hele dinsdag (en trouwens ook de receptie) piekfijn georganiseerd, waarvoor dank. En over de Stunt van volgend jaar: ik heb al vaker te kennen gegeven een grote angst te hebben voor bloedmooie vrouwen. Met name Ellen Hoog is een nachtmerrie.
Na een inkakkertje tijdens het eten bij Pesos gingen we via het Stuiterbal en Toff naar de pui van het gemeentehuis om de sleutel weer in te leveren bij Burgemeester Vos en de carnaval uit te luiden. Een grandioze carnaval sluiten we af bij de residentie. Misschien was ik wel de laatste prins die daar, bij Peer en José, in de huiskamer van Asten, de enige echte residentie van De Klot, de carnaval heb afgesloten. In ieder geval wil ik Peer en José bedanken voor weer een mooi en gastvrij jaar als residentie van Klotland.

Onze Dees, kleine Lars en ikzelf sluiten een onvergetelijke carnaval af die zonder jullie onmogelijk zou zijn. We zullen het nooit vergeten. In Klotland geborre, bezegeld oew lot, ge zot ok nie anders mir willen! Bedankt!